SpareBank1 Gold

SpareBank1-gruppen er landets nest største bank, og har kunder fra Lindenes i sør til Nordkapp i nord. Gruppen har ulike banker i de forskjellige regionene av landet, men kan stort sett tilby de samme tjenestene til sine kunder over det ganske land – der kredittkortet SpareBank1 Gold er ett av disse. Dette er et kredittkort som er forbeholdt kunder av SpareBank1, siden du allerede må være kunde i banken for å få det, og disse kundene kan utnytte relativt gode betingelser.

Betingelser og kostnader

Det er ingen grunn til å bytte bankforbindelse bare fordi du ønsker det SpareBank1 Gold, for allerede nå kan vi avsløre at betingelsene ikke er såpass gode. Riktignok er den effektive renten helt på det gjennomsnittlige, med 25,37%. Det er absolutt ikke spesielt lavt, men heller ikke spesielt høyt sammenlignet med de øvrige aktørene i markedet. Følgelig kan SpareBank1-kunder handle ting på avbetaling med dette kortet, men det vil koste deg en del kroner i renter og gebyrer. Uansett så har du muligheten for å handle for inntil 100 000 kroner med dette kredittkortet, da dette er den øvre kredittgrensen.

Renten begynner for øvrig ikke å løpe før det har gått 45 dager siden transaksjonen. Derfor er det mulig å bruke dette kredittkortet uten å betale en krone ekstra for det. Handler du for 15 000 kroner og betaler det ned over 12 måneder, så vil det koste deg totalt 16 465 kroner.

Fordeler og bonuser

De norske sparebankene har sjeldent rabattavtaler og cashback på sine kredittkort, og heller ikke SpareBank1 Gold har dette. Fordelene her ligger rett og slett i det faktum at du har kredittkortet direkte i nettbanken, og på den måten enkelt kan følge med på utgifter, nedbetaling og så videre. Det kan faktisk være mer praktisk enn hva mange tror. Dessuten har kredittkortet både reise- og avbestillingsforsikring inkludert, slik at du i praksis ikke behøver å bestille denne fra banken separat. Det kan spare deg for noen tusenlapper årlig og er absolutt en stor fordel med kredittkortet.

Søke om kredittkortet

For å søke om SpareBank1 Gold må du være kunde i en av SpareBank1s avdelinger i Norge. Du søker enklest om kredittkortet når du allerede er logget inn i nettbanken, ettersom banken da enkelt henter informasjon om deg. Som regel får man kjapt svar på søknaden. Noen vilkår må man oppfylle når man søker om kredittkortet, og det innebærer at man: er minst 18 år gammel, har et norsk personnummer, har en årlig inntekt på 100 000 kroner før skatt, og at man ikke er registrert med betalingsanmerkninger på det tidspunktet man søker om kredittkortet.