EasyBank

EasyBank var tidligere kjent som Verdibanken, men skiftet navn våren 2016. Banken har vært i markedet siden 2003, og tilbyr et bredt utvalg av både spare- og låneprodukter, inkludert usikrede forbrukslån og kredittkort.

Hos EasyBank kan du få forbrukslån fra 10.000kr. Og helt opp til en halv million kroner, med en maksimal nedbetalingstid på 15 år. Den maksimale løpetiden på lånet er helt uavhengig av størrelsen på lånet, så du kan i prinsippet låne 10.000kr. Og betale pengene tilbake over 15 år, men dette vil selvsagt bety en svært høy kredittkostnad og det anbefales derfor ikke.

Du har mulighet for å få inntil de 5 første årene på lånet avdragsfritt. I denne perioden betaler du de påløpte rentene på lånet hver måned, men du betaler ikke ned på hovedstolen. På tross av at dette kan virke som en bra løsning, er det viktig å være klar over kostnaden ved dette. Spesielt på store lån, vil bare en kort periode med avdragsfrihet, føre til en dramatisk økning i den totale kostnaden på lånet.

EasyBank tilbyr en nominell rente på usikrede lån fra 7,49%, men som alltid vil den faktiske renten avhenge av inntekt og privatøkonomi. Etableringsgebyret på et nytt lån er 995kr. Uansett lånebeløp, noe som selvsagt vil medføre at den effektive renten på smålån vil bli relativt høy. Det månedlige termingebyret er på 35kr.

Billån fra EasyBank

EasyBank tilbyr også egne billån, både med og uten sikkerhet i bilen. Et usikret billån har omtrent samme betingelser som et forbrukslån, både i nominell rente og maksimalt lånebeløp. Et billån med sikkerhet i kjøretøyet, har en betydelig lavere rente, på nåværende tidspunkt fra 4,49%. Som hos andre banker som tilbyr lån med pant i bil, stiller også EasyBank krav om at bilen må være kaskoforsikret for at lånet skal kunne innvilges. Det er viktig å merke seg at termingebyret på billån hos EasyBank er på hele 95kr. Velger du å betale avdrag på lånet hver måned, ender du derfor opp med å betale godt over 1.000kr. I året, i gebyrer alene.

Sparekonto hos EasyBank

I tillegg til lån, tilbyr EasyBank også høyrentekonto for sparing. Banken er medlem av Bankenes Sikringsfond, så innskudd på opp til 2 millioner kroner per person, er sikret, i tilfelle banken skulle gå konkurs.

Produktet EasySpar, har et krav om minimum 50.000kr. I innskudd, men gir deg til gjengjeld 1,80% i renteinntekt fra første krone, minkende til 1,30% på innskudd over 2 millioner kroner. Det er ingen bindingstid på sparingen og det kan gjøres så mange uttak man ønsker, hvert år.