MyHoliday Card

Om du har lest deg igjennom arkivet av artikler vi har her på nettstedet, så har du helt sikkert fått med deg at vi anbefaler deg å bruke kredittkort når du er på ferie. Har du ikke det, så skal du få en tydelig anbefaling her, samtidig som vi skal se nærmere på kredittkortet MyHoliday Card fra DNB. Dette er nemlig et kredittkort som er tilpasset utenlandsreiser, i den grad at man har et rabattprogram med gunstige reiseavtaler samt en reiseforsikring innbakt i kortet.

Betingelser og kostnader

Betingelsene til MyHoliday Card er ikke noe å hoppe i taket for – det kan vi si med en gang. Så dersom du skal bruke dette kredittkortet for å betale ferien med, så anbefaler vi at du kan betale tilbake det du har brukt innen den rentefrie perioden på halvannen måned har utgått. Dette fordi kredittkortet har en effektiv rente på 31,4%, noe som er meget høyt sammenlignet med de øvrige kortene som tilbys av norske banker. For øvrig så kan man søke om en kredittgrense på inntil 75 000 kroner, og så lenge du betaler tilbake det du har brukt innen 45 dager, så er kortbruken gratis.

Viktig å merke seg er at rentene begynner å løpe umiddelbart hvis du gjør uttak av kontanter.

Fordeler og bonuser

MyHoliday Card har naturligvis flere fordeler som er tilpasset reise. Blant annet så har det reise- og avbestillingsforsikring som dekker alle medlemmer av husstanden, eller inntil tre medreisende. Man får også tilgang til et gunstig rabattprogram som har skreddersydde tilbud for reisen, blant annet gjennom avtaler med reisebyråer, hotellkjeder og tilbydere av leiebil. Her gjelder det å utnytte de fordelene som ligger inne. I tillegg er det mulig å søke om en betalingsutsettelse om kan være opp mot et halvt år, uten at det koster deg mer enn et fast gebyr (300-400 kroner). Utmerket hvis man skal betale ferien først når feriepengene kommer senere på året for eksempel.

Søke om kredittkortet

Kredittkortet MyHoliday Card, som for øvrig er av typen VISA, søker du om gjennom egne nettsider eller ved å ta kontakt med DNB. Det er ingen spesielle eller særskilte krav til deg som skal søke, annet enn at du må være minst 20 år gammel (ofte er aldersgrensen kun 18 år). I tillegg gjelder det naturligvis å ha en eller annen form for inntekt, samtidig som du ikke har betalingsanmerkninger når du søker. Det er ikke nødvendig å være kunde i DNB fra før av når du søker.